CK Rekrea Slovensko Tuzemská dovolená Štúrovo Podhájska Velký Meder Bešeňová Senec Patince Termální koupaliště

Restaurace

Podnikněte kulinářskou pouť za slovenskými specialitami. Slovenská kuchyň je známa moukou, bramborami, vepřovým masem, zelím a mléčnými produkty. Přesto je slovenská gastronomie různorodá, jelikož prezentuje kulinářskou rozmanitost v srdci Evropy.

Regionální jídla jsou pestrá jako krajina samotná. Na jihu Slovenska si můžete povšimnou silný vliv maďarské kuchyně ale také speciality z nabídky ryb v dunajských vodách. Nachází se zde mnoho vinařských oblastí. Severní část se kvůli drsnějším klimatickým podmínkám více orientuje na bramborová jídla a mléčné produkty. Slovenské lesy poskytují různé druhy hub a lesního ovoce, svou dlouholetou tradici má i včelařství.

Co pro Japonce znamená sushi, nebo pro Italy pizza, to znamenají pro Slováky halušky.

Nejlepší bryndzové halušky najdete v tzv. kolibách po celém Slovensku. Navštivte například Slovenskou kolibu, přímo v srdci střediska Jasná. Pokud toužíte ochutnat spíše světová jídla Le Griffon v Piešťanech nebo Fou Zoo v Bratislavě nabízejí zajímavá a chutná jídla.

Televizní věž Kamzík

V Krajince se určitě zastavte cestou ze Slovenska. Najdete ji u hlavní silnice kousek za Rožumberkem.

Fou Zou

Nejvýznamnější

Vybrané ubytování

CITY HOTEL PERUGIA foto

CITY HOTEL PERUGIA

Bratislava

CITY HOTEL PERUGIA je nově zrekonstruovaný hotel, který leží přímo v centru Bratislavy, v městské části Staré Město, přímo na Zelené ul...

1 noc od 1 470 Kč

 
 

Proč e-Slovensko.cz?

Nejvýhodnější
ceny zájezdů

Specialisté
na Slovensko

15 let na trhu
a desetitisíce klientů